Continua distanțarea de Rusia? Armenia nu va participa la reuniunea Organizației Tratatului de Securitate Colectivă de la Minsk

0 58

Premierul armean Nikol Pașinian anunță că nu va participa la reuniunea Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) din 23 noiembrie la Minsk. O notificare în acest sens a ajuns pe masa președintele belarus Alexandru Lukașenko.

Guvernul armean nu a precizat exact care sunt circumstanțele pentru care Pașinian nu va putea fi prezent la summit, însă a se menționează că că premierul „și-a exprimat speranța că partenerii CSTO vor trata această decizie cu înțelegere”.

În octombrie, Pashinyan nu a mers la summitul CSI din Kârgâzstan, fără a fi invocat vreun motive.

Din toamna lui 2022, autoritățile armene au acuzat în mod regulat Rusia și CSTO, un bloc militar pro-Kremlin creat din republici loiale ale fostei URSS, de inacțiune și lipsă de răspuns la cererile de ajutor de care Erevan avea nevoie din cauza escaladării situaţia de la graniţa cu Azerbaidjan.

În septembrie, Rusia l-a acuzat pe Nikol Pașinian de flirt cu Occidentul. Potrivit regimului de la Moscova, Azerbaidjanului a câștigat regiunea Nagorno-Karabah, deoarece Pașinian a insistat să flirteze cu Occidentul decât să lucreze cu Moscova și Baku pentru pace.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata