Continuă epurările în armata rusă. Generalul Ivan Popov a îndrăznit să-i raporteze lui Putin problemele de la Zaporojie

0 113

Comandamentul rus l-a demis pe comandantul Armatei 58 Combinate (Districtul Militar de Sud), generalul-maior Ivan Popov, care ar fi încercat să i se plângă personal lui Putin de situația trupelor ruse de la Zaporojie.

Se raportează că Popov a vorbit despre lipsa rotației, pierderile mari și lipsa unei contrabaterie eficiente.

Cercetătorii militari consideră că acțiunile lui Popov indică o tendință în comanda forțelor ruse în Ucraina: comandanții de rang inferior încearcă să submineze autoritatea conducerii superioare și astfel câștigă favoarea Kremlinului.

Problemele inerente forțelor de ocupație din Ucraina sunt exacerbate de deciziile greșite ale conducerii politice-militare înalte, care îi determină pe comandanții cu voință puternică să sfideze comandamentul militar superior în încercarea de a menține personalul și comanda unităților pregătite pentru luptă.

Eficacitatea Armatei 58 de arme combinate și a Diviziei 106 Aeropurtate pe fondul contraofensivei ucrainene este o dovadă că acestea sunt printre cele mai capabile formațiuni de luptă ale ocupanților. Popov a contribuit la eficacitatea lor relativă, fiind dispus să-și provoace superiorii. Dar declarațiile lui Popov au depășit, evident, limita.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata