Conturi de Facebook ale unor afgani au fost vizate de piraţi cibernetici în timpul ofensivei talibanilor

0 47

Compania Facebook a dezvăluit marţi că a interzis în august pe platforma sa un grup de piraţi cibernetici ce operau din Pakistan şi care au ţintit conturile unor utilizatori din Afganistan în timpul preluării puterii de către talibani, informează AFP.

Între aprilie şi august, grupul, cunoscut sub numele de SideCopy, a atacat în mod prioritar indivizi apropiaţi precedentului guvern afgan, din armată şi din poliţie, au precizat într-un comunicat două cadre de conducere ale Meta, nou nume al companiei-mamă a Facebook.

Tehnica principală a piraţilor, cunoscută sub numele de „phishing” în engleză, consta în distribuirea de linkuri către site-uri rău-intenţionate ce găzduiau sofware-uri dăunătoare. Ei au creat profiluri false, în special de tinere femei, pentru a impresiona ţintele vizate şi a le determina să dea click pe link-urile suspecte.

Piraţii cibernetici au pus de asemenea în funcţiune false magazine de aplicaţii mobile şi au compromis site-uri legitime în scopul de a recupera codurile de acces la Facebook ale ţintelor lor.

Meta descrie „o operaţiune bine finanţată şi durabilă, capabilă să întreţină confuzia asupra persoanelor aflate în spatele manevrei”.

Citește mai mult AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata