Convorbire telefonică Lukaşenko-Merkel privind criza migranţilor

0 322

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi cancelarul german Angela Merkel au avut luni o convorbire telefonică privind criza migraţiei la graniţa poloneză, în timp ce Bruxelles-ul acuză Minsk-ul că a orchestrat această criză, a informat agenţia de presă de stat din Belarus, relatează AFP.

Această convorbire telefonică, prima dintre Lukaşenko şi un lider european de la reprimarea unei mişcări de protest după realegerea sa contestată în august 2020, a durat aproximativ 50 de minute, a informat agenţia Belta, fără a difuza informaţii suplimentare.

Această convorbire telefonică survine în timp ce miniştrii de externe din Uniunea Europeană au convenit luni asupra aplicării unor noi sancţiuni împotriva Belarusului, în contextul crizei migraţiei, notează Reuters.

Circa 4000 de migranţi sunt blocaţi în păduri, la frontiera Belarusului cu Polonia. Cei mai mulţi provin din Irak şi Afganistan. UE acuză regimul de la Minsk că forţează migranţii să intre pe teritoriul Uniunii, ca reacţie la sancţiunile anterioare impuse după realegerea contestată de anul trecut a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Sursa: https://www.agerpres.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata