COVID -19, un document din 1974 și o teorie din secolul XVIII – narațiunile rusești despre depopularea planetei

0 146

Presa pro-Kremlin ne-a demonstrat de mai multe ori că propaganda, dezinformarea și narațiunile pe care le dezvoltă nu au nicio linie roșie. Creativitatea rușilor a ajuns la malthusianism. Este un concept care provine din secolul al XVII-lea de la preotul britanic Thomas Robert Malthus. Malthus a descris modul în care o creștere a producției de alimente a dus la o creștere a populației. Această creștere ar duce în cele din urmă la o penurie de alimente. Malthus se temea că îmbunătățirea condițiilor de viață va crește populația și va provoca foamete. Prin urmare, numărul populației trebuie ținut sub control și micșorat. Malthus considera că sărăcia, bolile, epidemiile și războaiele sunt factori pozitivi pentru omenire, dat fiind faptul că asigură echilibrul între numărul populației și cantitatea mijloacelor de subzistență. În acest context, mass-media rusească scrie că în spatele lui Bill Gates ar exista forțe care sunt cointeresate de malthusianism.

„Lasă-i pe săraci să moară!”

Unele instituții pro-Kremlin sugerează că această idee „lăsați-i pe cei săraci să moară” este un plan măreț al conducătorilor obscuri. Site-ul rusesc Fond Strategicheskoy Kultury a publicat pe 23 mai un articol despre „Bill Gates și dinastia noilor malthusianisti„. Articolul a fost mai târziu tradus și publicat pe alte site-uri din Rusia: Oriental Review în data de 25 mai și Geopolitica.ru, atât în engleză, cât și în italiană pe 26 mai.

Autorii îl conectează pe Bill Gates la un memorandum din SUA din 1974:

În 1974, Agenția Națională de Securitate a pregătit un memorandum secret, NSSM200: „Implicațiile creșterii populației la nivel mondial pentru securitatea SUA și interesele de peste mări”. În memorandum s-ar preciza că numărul populației trebuie “corectat” înainte de a ajunge la șase miliarde și păstrat la un nivel nu mai mare de opt miliarde. Este prezentată și o listă de „vinovați” pentru supra-populație: India, Bangladesh, Pakistan, Nigeria, Mexic, Indonezia, Brazilia, Filipine, Thailanda, Egipt, Turcia, Etiopia și Columbia. Memorandumul sugerează instituirea unor programe de planificare familială, privind reducerea capacității de reproducere prin programe educaționale. Din greșeală, se exprimă un alt punct de vedere, că situația este și mai gravă și cere măsuri urgente pentru a evita o catastrofă demografică. Ce fel de măsuri urgente?

Versiunea în limba engleză a aceluiași articol este ușor diferită de originalul rusesc și include un citat de Henry Kissinger:
„Depopularea ar trebui să fie prioritatea politicii externe față de lumea a treia, deoarece economia SUA va necesita cantități mari și în creștere de minerale din străinătate, în special din țările mai puțin dezvoltate. – Henry A. Kissinger.”

Memorandumul numit „Raportul Kissinger” există și este disponibil pentru orice persoană. Totuși, acest document nu conține cuvântul „depopulare” sau orice sugestie care pot fi interpretate ca un program pentru a reduce populația planetei. Presupusul citat al lui Henry Kissinger nu poate fi conectat la nicio sursă și cu siguranță nu face parte din „Raportul Kissinger”. Aluzia la „măsurile urgente” este de negăsit. Cuvântul „urgent” este folosit în trei locuri din raport, dar nicăieri într-un mod care ar putea fi interpretat ca o conspirație.

Astfel, acesta este un alt exemplu deconspirat prin care presa rusească dezinformează și dezvoltă narațiuni care au la bază documente, însă într-un final acestea sunt distorsionate și interpretate conform propriilor interese.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata