Credit pentru a achiziționa energie electrică! Planul Comisiei pentru Situații Excepționale privind criza energetică

0 24

Energocom va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 de milioane de euro, pe un termen ce nu va depăși 12 luni. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, care s-a astăzi în ședință, scrie Realitatea.md.

Potrivit deciziei, condiţiile contractului de împrumut, entitatea creditoare şi modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare vor fi stabilite şi aprobate de către Consiliul Energocom și confirmate de către Agenția Proprietății Publice.

 „Prin derogare de la Legea nr. 74/2020 privind achiziţiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor şi serviciilor poştale, SA „Energocom” va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 000 000 EUR, pe un termen ce nu va depăși 12 luni”, se arată în decizia CSE.

Totodată, Comisia a decis că, pe perioada stării de urgență, în cazul existenței unor factori obiectivi (modificarea prețurilor de procurare a energiei electrice, fluctuația cursului de schimb al valutei naționale, adoptarea actelor normative ce au impact asupra costurilor de furnizare), care generează necesitatea majorării/micșorării venitului reglementat al furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune cu mai mult cu 1%, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va ajusta prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice în regim de urgență.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata