Cu cine se „bate” Putin în așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia: o mamă singură cu trei copii, fără experiență politică

0 157

Vladimir Putin, va avea în așa-zisele alegeri prezidențiale programate în martie 2024 o competitoare de 40 de ani, care susține că vrea să câștige chiar dacă nu are niciun fel de experiență politică la nivel federal.

Ekaterina Dunțova crede că vârsta, sexul și lipsa de experiență în politica Kremlinului ar putea deveni unele dintre cele mai mari atuuri ale sale.

Vladimir Putin nu și-a anunțat încă oficial intenția de a candida pentru realegerea sa anul viitor, dar ar putea avea deja un potențial competitor neașteptat în persoana Ekaterinei Dunțova, o jurnalistă din regiunea Tver, care și-a anunțat candidatura pentru președinție săptămâna trecută.

De ce am luat această decizie? Îmi iubesc țara noastră, îmi doresc ca Rusia să fie un stat democratic și pașnic în plină expansiune. Dar în prezent, țara noastră se îndreaptă într-o direcție complet diferită”, a declarat Dunțova în anunțul postat pe rețelele de socializare, joi.

Îmi dau seama că mulți acum vor să aștepte… dar trebuie să acționăm… Hai să încercăm cel puțin! Să încercăm să câștigăm aceste ‘alegeri’!”.

Candidată independentă, ajutată de familie

Dunțova, o mamă singură, de 40 de ani, cu trei copii, fără experiență anterioară în politica la nivel federal din Rusia sau afiliere la vreun partid, pare a fi o alegere improbabilă pentru postul controlat de Putin – acum în vârstă de 71 de ani – de peste două decenii.

Sunt diferită în sensul că sunt mai implicată în discursul politic local, în [problemele de] guvernare locală„, a declarat Dunțova pentru The Moscow Times. „Pentru mine este important că trăiesc ca majoritatea oamenilor din această țară. Toate îngrijorările lor, problemele lor îmi sunt apropiate și dragi”, a mai spus aceasta.

Ca o candidată independentă cu un program pro-pace, este probabil ca Dunțova să se confrunte cu o serie de provocări pe drumul către asigurarea locului ei în cursa prezidențială, arată sursa citată.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata