Cu prima ocazie îl aruncă în aer! Ucraina, despre podul lui Putin care leagă Crimeea de Rusia

0 549

Dacă am fi avut posibilități, l-am fi bombardat deja. Dacă vom avea ocazia să o facem, cu siguranță o vom face”. Declarația aparține secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei și se referă la podul din Crimeea care leagă Federația Rusă de peninsula ocupată de ruși în 2014.

Anterior, fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenentul Igor Romanenko, a precizat că Ucraina nu are capacitatea de a distruge tot podul, însă poate aplica o lovitură într-un moment potrivit, de exemplu, când trupele rusești îl traversează.

„Când se construia podul, în Rusia spuneau că Ucraina nu are sisteme de rachete, că este vorba doar despre sisteme pe foaie, nu și în realitatea. Acum aceste foi au scufundat nava Moskva. Desigur, este o chestiune de prestigiu, dar bombardarea podului ar însemna o altă întărire. Aceasta este o întrebare nu doar militară, ci militar-politică”, a adăugat generalul ucrainean.

Podul Crimeea este cunoscut și sub numele de Podul Kerch, un pod dublu rutier și feroviar construit de Federația Rusă peste strâmtoarea Kerch și care unește peninsula Taman în teritoriul Krasnodar (Rusia) și peninsula Kerch din Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în 2014.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata