Cum a pierdut Ucraina primul tanc britanic Challenger 2. „Este o mașină proiectată să funcționeze la distanțe mari”

0 170

Se pare că forțele armate ucrainene au pierdut primul tanc britanic Challenger 2. Un videoclip care a circulat online luni pe platformele social media arată ceea ce pare a fi unul dintre tancurile Challenger 2 care au fost alocate Brigăzii 82 de Trupe Aeropurtate a forțelor armate ucrainene. Vehiculul în flăcări a fost filmat pe marginea unui drum din apropierea localității Robotîne din sudul regiunii Zaporojie, scrie Forbes.

Contul „Ukraine Weapons Tracker” susține că a obținut prima confirmare „vizuală” cu privire la pierderea unui tanc Challenger 2 de către armata ucraineană. În plus, ar fi prima oară în istorie când un astfel de tanc e distrus ca urmare a acțiunii directe a inamicului.

Deși pierderea tancului Challenger 2 nu a fost deocamdată confirmată și de către site-ul independent Oryx în bilanțul său, mai mulți observatori cunoscuți ai războiului din Ucraina au transmis această informație.

Administratorii paginii OSINTtechnical notează de exemplu că, judecând după imagini, tancul pare să fi fost distrus de foc indirect, adică bombardamente generale asupra pozițiilor ucrainene, nu unele care vizează o țintă anume.

Soldatul a lăudat Challenger 2 pentru puterea sa de foc cu rază lungă de acțiune și protecția excelentă în comparație cu tancurile în stil sovietic. Încă nu am văzut imagini cu Challenger 2 ale Brigăzii a 82-a trăgând cu armele lor de 120 de milimetri în Ucraina, dar videoclipul de luni cu Challenger 2 în flăcări evidențiază în mod ironic capacitatea de supraviețuire a tancurilor.

Asta pentru că turela Challenger 2 care arde este încă atașată de carcasă.

Potrivit tanchistului Brigăzii 82, ucrainenii preferă să folosească cele 14- acum 13-Challenger 2 ca suport de foc cu rază lungă de acțiune, profitând pe deplin de excelenta lor optică zi-noapte, controlul precis al focului și tunurile principale puternice. „Este o mașină proiectată să funcționeze la distanțe mari.”

 

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata