Cum arată dronele de carton care seamănă teroare în rândul trupelor ruse. Cât explozibil pot transporta

0 144

100 de drone făcute din carton ajung lunar în Ucraina din Australia, ca parte a unui ajutor în valoare de 30 de milioane de dolari. Dronele sunt mici, fabricate din carton, greu detectabile și pot transporta o încărcătură de până la 5 kilograme de explozibil pe o distanță de peste 100 de kilometri.

Ucraina folosește pe scară largă dronele de carton proiectate de compania australiană SYPAQ pentru uz militar. Australia a furnizat Ucrainei 100 de drone pe lună începând cu luna martie a acestui an, ca parte a unui pachet de ajutor în valoare estimată de 30 de milioane de dolari, potrivit ABC News.

Principiile de proiectare care stau la baza succesului acestor drone țin de mai mulți factori – costul de producție scăzut, materialul din care sunt confecționate (carton cerat), greutatea, sarcina utilă, raza de acțiune, desfășurarea și ușurința de utilizare.

Alte considerente includ fiabilitatea software-ului de operare și capacitatea de a zbura cu drona în condiții meteorologice dificle. Drona Corvo dispune de o cameră de înaltă rezoluție, care oferă imagini care acoperă o suprafață mare, transmițând imaginile în timp real către utilizatorul său.

Dronele din carton au o anvergură a aripilor de 2 metri și pot transporta o încărcătură de până la 5 kilograme de explozibil. Goală, drona cântărește mai puțin de 2,5 kilograme. Ele au o rază de acțiune de 120 de kilometric, la o viteză de 60 kilometri/oră, iar producția costă 3.500 de dolari per bucată.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata