Cum ia Putin deciziile și de ce și-a schimbat toți generalii care comandă „operațiunea specială” din Ucraina?

0 130

Dictatorul rus Putin i-a schimbat recent pe generalii care comandă „operațiunea specială” din Ucraina. Astfel, intenționează să-și îndeplinească obiectivele cât mai curând și „cu puțină vărsare de sânge”. O practică similară a fost folosită în perioada sovietică, când liderii militari au fost înlăturați din posturile lor în cazul neîndeplinirii obiectivelor. Despre acest lucru a declarat istoricul militar Roman Ponomarenko.

„Rusia în cazul nostru încearcă să acționeze prin aceleași metode. O să explic de ce. Nici ei nu beneficiază de un război lung și ar dori să-l încheie cât mai curând posibil. Putin, de exemplu, nu folosește cuvântul „război” – ci „operațiune specială”. Prin urmare, liderii militari sunt implicați să găsească pe cineva care pot atinge acest rezultat într-un anumit interval de timp pe care l-au stipulat”, a spus expertul.

Potrivit acestuia, Kremlinul nu va putea grăbi în prezent ocuparea teritoriilor ucrainene, informează unian.net. Cu toate aceastea, Ponomarenko conectează înlocuirea frecventă a generalilor.

„Din primele săptămâni de război, au început unele schimbări de personal. Desigur, nu putem urmări acest lucru acum, deoarece nu avem suficiente sau mai puțin sigure surse de informații din tabăra rusă. Cu toate acestea, o astfel de tendință se observă acolo”, a subliniat el..

Anterior, Ministerul britanic al Apărării a raportat că de la începutul lunii iunie, înaltul comandament rus a îndepărtat mai mulți generali din poziții cheie de comandă operațională în războiul împotriva Ucrainei. Forțele din Donbass erau conduse de generalul Serghei Surovikin.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata