Cum își completează brigăzile ucrainene rândurile epuizate de război. „E ca la piață. Trebuie să încerci să găsești oameni cu metode de marketing”

0

Multe unități, care spun că sistemul oficial de recrutare este disfuncțional și greu de manevrat, și-au început propriile campanii de recrutare pentru a-și completa rândurile epuizate în războiul cu Rusia.

Panouri de mărimea unui zgârie-nori arată trupe de asalt în echipament de luptă care ies dintr-o minge de flăcări. Pe afișele de pe stradă, soldații îi îndeamnă pe trecători să se înroleze, proclamând că „victoria este în mâinile tale”. Dacă mergi cu un tren de mare viteză ai șanse mari ca o televiziune să facă reclamă la locuri de muncă pentru operatorii de drone, scrie The New York Times.

În ultimele luni, în capitala Kiev și în alte orașe ucrainene, au devenit omniprezente campaniile de recrutare pline de fervoare naționalistă. Ele sunt poate cel mai vizibil semn al eforturilor de a reface trupele ucrainene epuizate de mai bine de doi ani de război brutal – un efort despre care experții și oficialii spun că este crucial pentru a evita atacurile necruțătoare ale Rusiei .

Dar majoritatea campaniilor nu sunt opera conducerii politice și militare a țării. Sunt inițiativele brigăzilor înfometate de trupe care și-au luat misiunea în propriile mâini, evitând un sistem oficial de mobilizare despre care ei spun că este disfuncțional, alegând adesea oameni care nu sunt apți și nu doresc să

„Aceste campanii sunt mult mai eficiente pentru că primim exact oamenii de care avem nevoie”

„Aceste campanii sunt mult mai eficiente pentru că primim exact oamenii de care avem nevoie”, a spus Dmitro Koziatnskyi, un medic militar devenit recrutor în batalionul Lupii Da Vinci, care a început ca aripa paramilitară a unei coaliții de partide politice de extremă dreapta după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Batalionul, care a fost acum absorbit în forțele armate ale Ucrainei, caută în prezent aproximativ 500 de noi membri și a făcut publicitate pentru diverse posturi, precum medici, mecanici și geniști care curăță câmpurile minate. Recrutorii desfășoară interviuri lungi, încercând să găsească posturi care se potrivesc cu abilitățile candidaților. Oamenii pot renunța după câteva zile de antrenament dacă nu le place.

„Este ca o întâlnire”, a spus Koziatinski în biroul de recrutare recent deschis al batalionului din centrul Kievului, care este acoperit cu logo-urile a trei lupi care își dezvăluie colții. „Încercăm să explicăm cât mai mult posibil ce așteptăm de la acești oameni și ce se pot aștepta ei de la noi.”

Detalii, AICI

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.