Cum se alimentează piața neagră din Rusia pe spinarea unui val de infracțiuni din satele britanice

0 89

Mare parte din echipamentele agricole furate din zona rurală engleză, în valoare de zeci, chiar sute de mii de lire sterline, ajung în Europa de Est și Rusia. Sancțiunile impuse de Occident, odată cu începerea războiului din Ucraina, au generat o astfel de piață neagră.

Poveștile localnicilor

Într-o duminică după-amiază de mai, Robert Redman a primit un apel de la un prieten care deține o fermă lângă a lui. La acel moment, o dronă plutea deasupra curții sale înainte de a decola peste câmpuri, spre pământurile deținute de Redman.

Ieși acolo și aruncă o privireNu știu ce face”, l-a îndemnat el, la telefon.

Redman, care deține o afacere de contractare în agricultură, în Oxfordshire, a presupus că este vorba despre niște copii care se joacă și nu și-a făcut griji. Două săptămâni mai târziu, a descoperit că hoții au pătruns în curtea lui, în toiul nopții, și au furat echipament tehnic în valoare de 70.000 de lire sterline, din flota sa de tractoare, conform The Telegraph.

Abia atunci și-a dat seama că drona se afla într-o misiune de supraveghere, trimisă de o bandă criminală organizată care „descoperea locul”. 

Trebuie să fi știut exact unde era camera de supraveghere. Curtea mea are reflectoare grozave și senzori PIR [infraroșu] peste tot. De îndată ce lumina se aprinde, este ca pe stadionul Wembley. Știau exact unde sunt senzorii. Pe cameră îi puteai vedea întorcându-se și evitându-i”, a povestit el.

Redman se numără printre ulimele persoane care au căzut victime ale unui val de criminalitate rurală, ce pare să ia amploare în întreaga țară. Fermierii pierd din echipamente în valoare de zeci de mii de lire sterline. Bandele criminale intră și fură mașini sau echipamente tehnice (cum ar fi unitățile GPS scumpe din fiecare tractor și combină). Și fură pentru o anumită piață – Europa de Est.

Parte din echipamentele furate ajung în Rusia

O mare parte din echipamentele furate, potrivit Unității Naționale de Criminalitate Rurală [NRCU], ajung acum în Rusia, deoarece sancțiunile occidentale impuse după invazia ilegală a lui Vladimir Putin au generat o piață neagră a mașinilor agricole.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata