Curba propagandei rusești în ceea ce privește coronavirusul crește. Narațiunile reapar și se înmulțesc

0 108

Unul dintre elementele de bază ale dezinformării este persistența. Lipirea de câțiva piloni comozi facilitează răspândirea  minciunii. În mod repetat minciuna poate crea o impresie de convingere și acces la fapte și surse care nu sunt cunoscute de toată lumea. Repetați o minciună  și puteți pretinde că aveți o sursă nouă.

Minciunile sunt mai ușor de reținut, dacă sunt răspândite de mai multe ori și prin diverse surse. Jurnaliștii profesioniști trebuie să verifice faptele și datele și să găsească surse iar operatorii de dezinformare trebuie doar să creeze câteva povești, comploturi, narațiuni și să le răspândească, în mod repetat. Primul caz de dezinformare cu privire la pandemia COVID-19 în curs de desfășurare a fost lansat de publicația Sputnik, deținută de statul rus, care susține că ciudatul nou virus din China a fost „probabil făcut în laboratoarele NATO”. Până în prezent, mass-media rusească, mass-media oligarhă rusă, site-uri internaționale de teorii conspiraționale și multe altele au repetat această informație de cel puțin 20 de ori.

Revendicări vechi confortabile

Un exemplu foarte concret de minciuni repetitive este afirmația că Polonia a interzis aeronavelor ruse încărcate cu provizii pentru Italia să tranziteze spațiul aerian polonez. De la publicarea acestei informații, aceasta a fost deja respinsă de președintele camerei superioare a parlamentului rus, sugerând măsuri disciplinare împotriva unui senator care ar fi răspândit-o.

Sursa: http://euromaidanpress.com/2020/04/09/curve-of-russian-propaganda-on-coronavirus-goes-up-narratives-recur-and-multiply/?fbclid=IwAR3tqlXW5JU2V98aabposf3TnPgfxr5MVw2YmKA_uAgLY5aWTLU0Xy9TmFw

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata