Dacă Rusia va ataca Odesa, Moldova este pregătită să primească un nou val de refugiați? Răspunsul Maiei Sandu

0 3.327

Sperăm că un asemenea scenariu nu se va întâmpla, dar trebuie să fim pregătiți. Declarația a fost făcută astăzi de președinta Republicii Maia Sandu, transmite NewsMaker.md 

„Evident că noi sperăm că asemenea scenarii nu se vor întâmpla, dar trebuie să fim pregătiți. Împreună cu comunitatea internațională, cu organizațiile ONU, ne pregătim pentru asemenea situații. Aici sunt două lucruri pe care putem să le facem: să reușim să asigurăm un coridor cât mai scurt pentru acești oameni care vor trebui să reușească să intre pe teritoriu în siguranță și să le asigurăm servicii imediat acolo lângă hotar”, a spus președinta.

Maia Sandu a vorbit și despre pașii următori: „După care să avem soluții pentru cei care pleacă în România, aceste coridoare verzi să funcționeze la o capacitate mai mare decât au funcționat până acum. Iar pentru cei care vor să rămână – să avem condiții elementare aici. Această sarcină este pentru Guvern, dar și pentru organizațiile ONU care au primit resurse din partea mai multor guverne ca să ne ajute”, a conchis președinta.

De menționat că în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 101.035 cetățeni străini, dintre care 49.033 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul moldo-ucrainean).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata