Danemarca va aloca Moldovei 200 de mii de euro pentru susținerea libertății presei

0 50

Danemarca va aloca Republicii Moldova 200 de mii de euro pentru programe de susținere a libertății presei și de contracarare a dezinformării. Despre aceasta a discutat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, în cadrul unei convorbiri telefonice cu ministrul afacerilor externe al Danemarcei, Jeppe Kofod, transmite IPN.

Oficialii au vorbit despre agenda bilaterală, consolidarea democrației și despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. În contextul aprofundării dialogului cu Uniunea Europeană, în special în tot ce ține de mediul înconjurător și combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, vicepremierul Nicu Popescu a remarcat un potențial pentru preluarea expertizei daneze în asigurarea tranziției către o economie verde și către  transformarea digitală. Oficialul a punctat că mizăm pe know-how danez în utilizarea curată și eficientă a energiei, transportului durabil, precum și în domeniul cercetării și inovării.

„Am salutat anunțul omologului meu danez privind alocarea, prin intermediul Fondului pentru Noua Democrație, a unei sume de 200 de mii de euro pentru programele de susținere a libertății presei în Republica Moldova și contracararea dezinformării. Împărtășim cu Danemarca convingerea că mass-media liberă și independentă este o piatră de temelie a oricărei democrații”, a declarat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

Programul se va concentra în special pe dezvoltarea capacităților mass-mediei regionale, inclusiv din UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, Taraclia și municipiul Bălți, fiind sprijinite activități care pot contribui la creșterea profesionalismului și la formarea jurnaliștilor de investigație.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata