De ce își vopsesc rușii în negru navele militare din Crimeea. „Un prost se îmbogățește în gând”

0 5.521

Armata rusă a început să-și vopsească navele în negru, prin această metodă se speră că identificarea tipului de vas va fi dificilă. Speakerul Forțelor Navale ale Ucrainei, Dmitri Pletenciuk, a descris noua strategie a rușilor.

După cum a menționat Pletenciuk, astfel de metode au fost folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ei vopsesc partea din față și din spate a navelor în negru, astfel încât noaptea este vizual mai dificil să se determine tipul de navă; pentru a fi confundate cu altceva și pe un fundal nocturn, acest lucru ar trebui să-i ajute cumva. Există un proverb ucrainean: „Un prost se îmbogățește în gând”. Este vorba despre această situație”.

Dmitri Pletenchuk a mai adăugat că acum există 11 nave inamice în Marea Neagră, inclusiv două transportoare de rachete de croazieră Caliber.

„Acestea sunt alte unități de luptă (în Marea Neagră, – n.red.), nu transportoare de rachete. Poate că a fost o mișcare, pentru că inamicul a simțit pericolul, de exemplu, în Golful Sevastopol”, a spus Pletenciuk.

În această noapte s-au auzit explozii în portul Sevastopol din Crimeea. În oraș au fost semnalate și zgomote de focuri de armă. Așa-numitul „guvernator” Mihail Razvozhaev a anunțat un „atac cu drone” în regiunea Chersonese, Golful Sevastopol și Balaklava.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata