De ce nu dă Zelenski Peninsula Crimeea lui Putin „în schimbul încheierii războiului“

0 228

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că Rusia nu trebuie să primească Crimeea „în schimbul încetării războiului“, deoarece dictatorul de la Kremlin va încălca în continuare acordurile și va încerca să ocupe întreaga Ucraină.

Acesta a fost răspunsul lui Zelenski la întrebarea unui jurnalist american dacă peninsula ar putea fi cedată Rusiei în cazul în care liderul de la Kremlin ar pune astfel capăt Războiului.

El a subliniat că „lui Putin i-ar putea plăcea această idee“, deoarece Rusia are nevoie de o pauză pentru a acumula și a-și recăpăta forțele pentru o nouă ofensivă.

„El nu se va opri niciodată. Putin așteaptă luna noiembrie, așteaptă schimbări în politica americană după alegerile din SUA. Cred că sprijinul SUA va continua. Și el ar trebui să înțeleagă că depinde de toți americanii, nu doar de persoana din fotoliul prezidențial”, a spus liderul de la Kiev.

Zelenski a reamintit că Rusia a ocupat Crimeea și părți din regiunile Donețk și Lugansk în 2014, dar a lansat oricum o invazie la scară largă, în 2022.

„Va opri Putin războiul dacă are Crimeea? A avut peninsula, a fost ocupată din 2014. Acum Putin spune că are nevoie de Crimeea și Donbas. Este un mincinos, pentru că a avut toate acestea înainte de invazia la scară largă și, în ciuda acestui fapt, a început o nouă etapă a războiului”, a subliniat Zelenski.

Detalii, AICI

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata