De ce sistemele de rachete Patriot din Ucraina nu pot face față vechilor bombe sovietice ale Rusiei

0 150

Bombele Rusiei din epoca sovietică reprezintă o provocare letală pentru Ucraina, deoarece sunt greu de interceptat chiar și folosind cele mai avansate sisteme de apărare amtiaeriană, spun experții militari. Oleksi Melnik, de la centrul de cercetare Razumkov din Kiev, a spus că distrugerea bombelor aruncate de bombardiere a fost „deosebit de enervantă” pentru Ucraina.

Rachetele de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie sunt concepute pentru a lovi ținte mai ușoare și sunt prost echipate pentru a contracara bombele vechi și grele din fier. Construcția densă a bombelor și stocurile ample ale Rusiei reprezintă o problemă semnificativă pentru Ucraina, a spus el. Bombele puternice pot cântări de la 1.100 la 2.200 kilograme.

Melnik a declarat pentru Business Insider că bombele „proaste” în cădere liberă sunt aruncate dintr-o aeronavă în timpul zborurilor orizontale sau cu nasul avionului în sus sau în jos. El a spus că alinierea avionului și „altitudinea definesc apoi traiectoria balistică”.

Precizia unor astfel de bombardamente este proastă, dar Melnik a spus că rușii nu sunt prea îngrijorați de daunele colaterale.

Bombele vechi de 30-50 de ani sunt încă robuste, a spus Melnik. Dimensiunea mare înseamnă că „nu reprezintă o problemă mare de detectat, ci pentru a le intercepta”, a spus el.

Bombele stau rareori în aer mai mult de un minut și, spre deosebire de rachetele de croazieră sau dronele de atac, sunt greu de urmărit, apărând ca puncte mici pe ecranele radarului care dispar în curând. Acest lucru le face o armă pe care cele mai recente sisteme de apărare antiaeriană, cum ar fi mult lăudatele rachete americane Patriot, nu au fost concepute pentru a o combate, spun experții militari.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata