Declaraţia de avere a familiei prezidenţiale: Galina Dodon câştigă de două ori mai mult ca preşedintele

0 132

Actualul șef al statului, şi candidat pentru un nou mandat, Igor Dodon, și-a făcut publică averea, care nu se deosebește prea mult față de declarația depusă în anul 2017. Mai mult , potrivit declaraţiei, rezultă că Galina Dodon câştigă de două ori mai mult decât şeful statului.

În declarația de avere Igor Dodon declară un salariu de peste 226.700 de lei, adică peste 18.800 de lei pe lună, iar soția sa, Galina Dodon, angajată la „Exclusiv Media”, SRL, a câștigat anul trecut aproape 396 de mii de lei, ceea ce ar însemna circa 33 de mii de lei lunar. Familia Dodon a mai declarat un teren intravilan și o casă de locuit cu o suprafață de 422 de metri pătrați, dobândită în 2013, care au fost indicate și în declarația din anul 2016. De asemenea, în declarație este indicat și creditul de 1.477.000 de lei pe care l-a luat în 2013 de la Victoriabank și este scadent în 2028.

Potrivit declarației de avere, Igor Dodon este președinte al fundației „Federația de Sah”, fondator al Asociației Obștești „Institutul de Modernizare a Moldovei”, „Iubesc Moldova” și Fundația de binefacere „Soluția” Totodată, în declarație Dodon indică și Fundația de Binefacere „Din Suflet”, însă fără a completa calitatea pe care o deține.

Menţionăm că membrii Partidului Socialiștilor s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul PSRM de la alegerile locale din 2015 (vedeți investigația RISE aici). Amintim că deputatul Iurie Reniță a publicat mai multe acte ce demonstrează  că PSRM a fost finanțat prin Exclusiv Media, controlat de Furculiță dintr-un off-shore obscur din Bahamas. Reniță a publicat copia unui contract între compania „Exclusiv Media” și firma offshore „Westerby Limited”, încheiat în 25 februarie 2017, din care reiese un împrumut de 1,5 milioane de euro.

Precizăm că, toți candidați pentru alegerile prezidențiale sunt obligați prin lege, să prezinte la Comisia Electorală Centrală declarația de avere și interese personale.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata