Declarații ireale la summitul dictatorilor. Putin face apel la pace „în întreaga lume”

0 127

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut apel la folosirea „bunăvoinţei” pentru soluţionarea conflictelor din întreaga lume, fără a face referire la războiul din Ucraina, scrie CNN.

Apelul lui Vladimir Putin vine la doar câteva zile după ce Rusia a lansat zeci de rachete care au lovit puternic orașele din Ucraina, bombardamente care au dus la cel puțin 19 morți și peste o sută de răniți.

„Toată lumea are bunăvoinţă şi trebuie să folosim această bunăvoinţă la maximum”, în soluţionarea oricăror conflicte, a afirmat Putin, adresându-se liderilor prezenţi la summitul Comunităţii Statelor Independente.

„Trebuie să ne străduim să găsim căi de a ieşi din situaţia actuală, de fiecare dată când aceasta apare”, a adăugat liderul rus. Putin a mai spus că Rusia „salută eforturile de mediere ale oricui, atât timp cât acestea sunt direcţionate către atenuarea situaţiei, în beneficiul tuturor participanţilor la conflicte”.

„Acest lucru se aplică, de asemenea, partenerilor noştri din Statele Unite şi Europa”, a mai spus Putin fără a face vreo referire la războiul declanșat de ruși în Ucraina. Summitul CSI, care are loc în capitala Kazahstanului, Astana, reuneşte liderii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Turkmenistan, Tadjikistan şi Uzbekistan.

Sursa: https://www.digi24.ro

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata