Depardieu, care-l elogia pe Putin și are cetățenie rusă, își schimbă retorica. Ce crede acum despre liderul de la Kremlin

0 305

Legendarul actor francez Gerard Depardieu denunță  „excesele nebunești, inacceptabile” ale președintelui rus Vladimir Putin, în Ucraina.

„Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești, inacceptabile, ale liderilor săi precum Vladimir Putin”, a declarat starul de cinema, care avea anterior doar cuvinte de laudă la adresa liderului rus, anunță presa internațională.

Gerard Depardieu, o mare vedetă în Franța, înainte ca filmul „Green Card” a lui Peter Weir din 1990 să-l facă o celebritate și la Hollywood, a părăsit Franța și a obținut cetățenia  rusă în 2013 pentru a protesta împotriva unei propuneri de majorare a taxelor asupra bogaților din țara sa.

Actorul este, de asemenea, acuzat de viol și agresiune sexuală a unei tinere actrițe franceze la domiciliul său din Paris în 2018, acuzație pe care a calificat-o drept „neîntemeiată”.

Depardieu, în vârstă de 72 de ani, devenise anterior prieten cu Vladimir Putin, dar s-a pronunțat  împotriva războiului din Ucraina și a cerut negocieri la doar câteva zile după începerea agresiunii militare ruse în Ucraina.

„Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări înfrățite”, a declarat actorul. „Opriți luptele și negociați”.

De asemenea, starul a anunțat că va oferi bani victimelor acestui „tragic război fratricid”. De când a primit cetățenia rusă, Depardieu a lăudat adesea Federația Rusă, numind-o  o „mare democrație” și lăudându-l pe Putin, pe care l-a comparat cu regretatul papă Ioan Paul al II-lea.

Sursa: https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata