Descinderi la sedii care ar aparține Hamas din Germania

0 89

Mai multe razii au vizat în această dimineață sedii din patru landuri germane ale unor grupări suspectate de activități islamiste și de propagandă teroristă.

Percheziții au avut loc, în această dimineață (joi, 23.11.2023), în patru landuri federale germane, la sediile a două asociații interzise sub suspiciunea de militantism islamist. Trupele speciale au descins la 15 imobile, o parte aparținând organizației teroriste Hamas, interzisă pe 2 noiembrie de ministra federală de Interne Nancy Faeser (SPD), iar altele ale grupării Samidoun, autointitulată „Rețeaua de Solidaritate cu Prizonierii Palestinieni”. În ambele cazuri este vorba despre organizații care au drept obiectiv distrugerea statului Israel. Pentru Germania, existența și siguranța Israelului sunt „rațiuni de stat”.

În căutarea de probe anti-islamiste

Descinderile au demarat simultan la ora locală 6 la locuințe și sedii de asociații din Berlin (11 la număr, șapte în legătură cu activitățile Hamas, în vreme ce patru au vizat Samidoun), Saxonia Inferioară, Renania de Nord-Vestfalia și Schleswig-Holstein. Scopul lor este aplicarea interdicțiilor instituite și completarea probelor care au dus la deciziile luate împotriva celor două structuri radical-islamiste. În acest sens, au fost confiscate documente, computere și alte dovezi ale conexiunilor dintre militanții islamiști.

Aproximativ 350 de polițiști, inclusiv din dispozitivele de intervenție speciale (SEK), au fost mobilizați pentru operațiunile din această dimineață. O parte din acțiunile forțelor MInisterului federal de Interne au avut loc în cartierul berlinez Neukölln, în special într-o zonă a cartierului în care au fost semnalate, în ultimele săptămâni, manifestări de simpatie pro-Hamas.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata