Detalii despre debarcarea ucraineană în Crimeea. Militarii au înălțat steagul: „Nu este o poveste de o zi”

0 210

Forțele speciale ucrainene au desfășurat cea mai complexă și mai ambițioasă operațiune de până acum împotriva instalațiilor militare rusești din regiunea ocupată a Peninsulei Crimeea, au anunțat oficialii de la Kiev, relatează CNN.

Forțele speciale au debarcat pe țărmul vestic al Crimeei, în apropiere de așezările Olenivka și Maiak, în cadrul unei misiuni comune cu marina ucraineană, potrivit Serviciului de informații pentru Apărare.

„În timpul îndeplinirii misiunii, au avut loc înfruntări cu unitățile ocupantului. Drept urmare, inamicul a suferit pierderi în rândul personalului său și a fost distrus echipament inamic”, a precizat agenția de informații.

Totodată, militarii ucraineni au arborat acolo steagul național, a adăugat aceasta.

„Aceștia sunt băieții noștri”, a comentat Volodimir Zelenskii în timpul unei ceremonii, joi, dedicată Zilei Independenței, care a avut loc la Kiev. „Nu vom pierde controlul asupra independenței Ucrainei”, a adăugat el, potrivit Bloomberg.

„Este prea devreme pentru a vorbi despre eliberarea Crimeii”, a admis președintele ucrainean.

Raidul din Crimeea ocupată, care a avut loc în zorii zilei de 24 august, nu este „o poveste de o zi, ci o operațiune pe termen lung”, a declarat pentru Ukrainska Pravda o sursă din cadrul Serviciului de Informații Militare al Ucrainei (GRU).

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea, peninsula ucraineană ocupată ilegal de forțele Moscovei în 2014, nu au avut o reacție în urma operațiunii.

Această debarcare  ar putea fi una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni ale Kievului de la lansarea contraofensivei sale de recuperare a teritoriilor ocupate, care până acum a înregistrat progrese limitate, notează CNN.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata