Dezinformare de la deputatul PSRM Bogdan Țîrdea: „Se pare că în Belarus are loc al doilea Maidan”

2 204

Pe site-ul postului de televiziune Primul în Moldova, care aparține unor persoane din Partidul  Socialiștilor, a apărut un articol  semnat de Bogdan Țîrdea, deputat PSRM în Parlamentul Republicii Moldova. În articolul întitulat „Bogdan Țîrdea: Se pare că în Belarus are loc un Maidan”, deputatul oferă 20 de argumente, care, în opinia sa, ar trebuie să ne convingă că protestele în masă din Belarus sunt un alt Maidan.

Deputatul Bogdan Țîrdea a acționat destul de previzibil, prezentând într-o astfel de lumină protestele față de rezultatele oficiale ale alegerilor din Belarus. Totul arată de parcă oamenii și-au făcut alegerea, rezultatele sunt destul de convingătoare, iar revoltele sunt provocate de unele forțe rău intenționate, din străinătate.

Autorul a tăcut rușinos despre faptul că cetățenii beloruși ies în stradă doar în semn de protest,  fără nicio acțiune în sprijinul lui Alexander Lukașenko, care a câștigat oficial alegerile cu un avantaj uriaș, concentrându-se pe ideile manipulatorii și fără a oferi argumente relevante. Iată câteva dintre ele: Soros International este implicat în proteste; principala forță a protestelor este tineretul; Lukașenko controlează situația.

Autoritățile belaruse revendică sute de apeluri din Polonia și Marea Britanie. Există coordonare din exterior”, a declarat Țîrdea, în urma unor dezinformări repetate de Kremlin, potrivit cărora protestele din Belarus ar fi fost planificate de Occident.

Reamintim că, în ultimele nouă zile, în Belarus, oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de rezultatele alegerilor prezidențiale, care i-au adus președintelui Alexander Lukașenko o „victorie convingătoare” pe fondul acuzațiilor de fraudare pe scară largă a voturilor.

Disinfo.md a scris mai devreme despre participarea deputatului socialist Bogdan Țîrdea în calitate de observator la alegerile din Combodgia, unde Partidul Popular Cambodgian (CHP) al prim-ministrului Hun Sen a câștigat toate cele 125 de locuri în Parlament, fiind la conducere deja de 33 de ani. Acolo, Țîrdea a spus, „Nu cred în alegeri libere… suntem pro-ruși, anti-globaliști și anti-americani.”

Membrii Partidului Socialist au demonstrat în mod repetat susținerea față de liderii autoritari și acțiunile acestora. Cel mai puternic sprijin pentru acești lideri este oferit de președintele Igor Dodon, care pe 10 august l-a felicitat pe Alexander Lukașenko în ciuda protestelor și fraudelor masive.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata