Dezvăluirile unui ofițer din paza personală a lui Putin. Președintele rus nu are încredere nici în bodyguarzii săi

0 93

Un fost ofițer al Serviciului Federal de protecție al Rusiei (FSO) a oferit detalii despre profunda suspiciune a lui Vladimir Putin până și față de propriile servicii de pază.

Președintele rus Vladimir Putin nu are încredere nici măcar în propriul serviciu de protecție, a dezvăluit Vitali Brijati, un fost angajat al FSO, care a demisionat după invazia rusă în Ucraina.

Într-un interviu exclusiv acordat canalului independent de televiziune rus Dozjd, Brijati a oferit detalii în mod special despre sarcina sa de a asigura paza reședinței secrete a lui Putin de lângă localitatea Oliva, în Crimeea ocupată.

Situată la aproximativ 5 kilometri est de orașul turistic Foros, de pe coasta sud-vestică a Crimeei, reședința este o vilă de lux cu piscină; un teren de tenis și o platformă de aterizare pentru elicoptere sunt vizibile pe imagini din satelit.

Brijati a mai dezvăluit că a fost responsabil de paza reședințelor secrete din Crimeea ale vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, respectiv ale șefului Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortnikov, ale căror vile se află în vecinătate.

Potrivit lui Brijati, de multe ori personalul însărcinat cu paza personală a lui Putin nu știa exact unde se află acesta, întâmplându-se uneori să fie anunțat că președintele rus „se odihnește la această reședință” pentru a merge să o păzească, în timp ce, de fapt, putea fi altundeva.

Brijati a exemplificat cum, în timpul vizitelor lui Putin în Crimeea ocupată, sosirea sa era anunțată simultan pe două aeroporturi, Sevastopol și Simferopol, după care Putin să ajungă de fapt cu un alt mijloc de transport, inclusiv pe mare.

„Asta ilustrează măsura în care Putin se teme pentru viața sa”, a subliniat Brijati.

Ofițerul FSO a locuit în Kamceatka înainte de a se muta în Crimeea împreună cu soția sa originară din peninsula ocupată. A făcut parte din garda națională specială antirevoltă OMON, după care a fost angajat în FSO pentru a păzi reședințele lui Putin, Medvedev și Bortnikov de pe coasta sudică a Crimeei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata