„Dictator imperialist… rupt de realitate”. Cine a zis asta despre Putin?

0 144

Boris Akunin, considerat la ora actuală scriitorul cel mai popular din Rusia, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat agenţiei de presă EFE, că este un dictator cu ambiţii postimperialiste care şi-a adus ţara în pragul semidezintegrării.

„Mă tem că Rusia se află în faza de semidezintegrare. Dacă lucrurile continuă la fel, după Putin, va avea loc o nouă dezintegrare, ca în 1991, doar că acum nu va mai fi URSS, ci Federaţia Rusă”, a declarat Akunin, pe numele său adevărat Grigori Şkartişvili, care a anunţat totodată că tocmai a terminat şi ultimul volum din opera sa „Istoria statului rus”.

Akunin s-a autoexilat în sudul Franţei, în timpul anexării ilegale de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea şi ca urmare a sprijinului acordat de Kremlin rebeliunii armate din regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

„Moscova consideră Ucraina şi alte foste republici sovietice ca făcând parte din ”zona sa de influenţă” şi nu vrea ca aceasta să se reducă. Orice criză ucraineană, de la ocuparea Crimeii la finanţarea revoltei din Donbas, este o pedeapsă aplicată Ucrainei pentru că, în 2014, noul guvern a decis să-şi schimbe orientarea, de la Est către Occident”, spune el.

Citeșe articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata