DÎNCU: România nu este în situația de a intra în război nici dacă Rusia invadează Ucraina

0 107

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, spune că România, ca membră NATO, nu este în situația de a intra în război nici în cel mai prost scenariu, cel în care Rusia ar invada Ucraina, pentru că această țară nu este membră NATO. El a fost întrebat dacă bărbaţii români, în special cei tineri, ar trebui să se teamă că vor fi încorporaţi, în contextul situaţiei din regiune.

„Nu ar trebui să fiţi îngrijorat deloc şi vreau să vă aduc câteva argumente foarte pragmatice, în primul rând pentru că România, ca membră a unui sistem defensiv puternic, cel mai puternic, care este NATO, în acest moment nu este situaţia de a intra în război, în orice situaţie în care, să zicem, Federaţia Rusă, în cel mai prost scenariu, ar intra în Ucraina.

Pentru că, a spus-o şi Stoltenberg recent, Tratatul NATO prevede posibila intervenţie militară doar în cazul ţărilor, dacă este atacată o ţară care este membră a NATO, aşa funcţionează solidaritatea NATO. Ucraina nu este, încearcă să devină membră NATO, dar nu are, încă, acest statut”, a declarat Vasile Dîncu duminică, la Prima TV, conform Agerpres.

El a subliniat că nici măcar Ucraina nu şi-a mobilizat rezerviştii. „Ea este atacată şi nu şi-a mobilizat rezerviştii, aşa încât nu este cazul în acest moment”, a completat Dîncu.

Ministrul a precizat că pentru cei care vor să facă armata există variante derulate de MApN.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata