Dodon a fost pus oficial sub învinuire în dosarul ,,Energocom”. Ce reacție a avut

0 203

Procuratura Generală a anunțat că pe 27 iunie, fostul președinte Igor Dodon a fost pus oficial sub învinuire în dosarul ,,Energocom”, acuzații pe care le-a respins din nou. O mai făcuse în decembrie 2021, când fusese audiat în același dosar penal, în calitate însă de bănuit.

Dodon este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în anii 2008-2009, când era ministrul economiei și comerțului. În perioada respectivă statul, prin „Energocom”, ar fi fost păgubit cu peste 11 milioane de dolari, bani care ar fi ajuns în conturi off-shore. Totodată, ar fi fost „afectate drepturile consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova” prin faptul că s-a majorat prețul la electricitate.

După ce i-a fost înaintată învinuirea, Igor Dodon a declarat că procurorii nu au nicio șansă pe acest dosar.

”Au luat decizia să meargă și pe acest dosar, pentru că nu găsesc probe pentru celelalte capete de acuzare, așa că au decis să devină mai activi pe acest caz. Nu au nicio șansă și ei știu. Dar atunci, 14 ani în urmă, noi am procurat energie electrică mai ieftin decât multe țări din regiune. Dacă au decis să mă facă învinuit pe acel caz, atunci ce putem spune despre evenimentele recente, când Moldova cumpără resurse energetice prin acorduri secrete? În situația dată, actualei conduceri a țării și ministrului Infrastructurii ar trebui să-i fie aduse învinuiri în fiecare zi”, a declarat Dodon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata