Dodon este bănuit pe patru capete de acuzare. Una dintre ele – trădare de patrie

0 1.354

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Asemenea precizări au fost făcute pentru Realitatea.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Cherpec a precizat că, Dodon este bănuit de infracțiunile prevăzute de art. 324 coruperea pasivă, art.181/2 acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, art.337 trădare de patrie și art.330/2 îmbogățire ilicită.

„Confirmam efectuare perchezițiilor de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS la domiciliul ex-președintelui Republicii Moldova, Dodon Igor. Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, in cadrul dosarului penal pornit in temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a precizat Cherpec.

Perchezițiile au loc și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Igor Dodon. De precizat că, co-fondatorul asociației respective este organizația „Delovaia Rossia”, unul din liderii căreia este Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika, informează deschide.md.

Amintim că, astăzi, 24 mai, procurorii ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata