Dodon, împotriva sancțiunilor contra Belarusului. „Pentru ce noi să ne alăturăm acestor sancțiuni”

0 155

Liderul partidului socialiștilor Igor Dodon susține că Republica Moldova n-ar trebui să se alăture sancțiunilor împotriva Belarusului, care urmează să fie aplicate după deturnarea unui avion de pasageri pentru a reține un jurnalist. La această întrebare Dodon a răspuns la intervenția live tradițională de vineri. 

„Pentru ce noi să ne alăturăm acestor sancțiuni. Ce treabă avem noi acum cu sancțiunile pe care le impune occindentul Belarusului […] Ce ține de situația din Belarus să se clarifice ei acolo. Eu sunt categoric împotrivă ca R. Moldova să se alăture sancțiunilor internaționale împotriva Belaarusului așa cum sunt împotriva sancțiunilor Uniunii europene împotriva Rusiei…”, a declarat Dodon.

Amintim, că astăzi președintel belarus Alexandr Lukașenka se întâlnește la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin. Întrevederea fusese stabilită înainte ca Lukanșenka să ordone aterizarea forțată a unui avion Ryanair la Minsk și arestarea lui Roman Protasevich.

Concomitent miniștrii de externe ai Uniunii Europene discută posibile sancțiuni economice împotriva Belarusului, în timp ce țările industrializate ale Grupului celor Șapte (G7) au cerut „eliberarea imediată și necondiționată” a jurnalistului Roman Protasevici, pe fondul unui val de critici internaționale provocate de deturnarea, duminică a unui zbor Ryanair și de arestarea lui Protasevici și a prietenei acestuia.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata