Dodon, impresionat de Parada Victoriei de la Minsk, cu „respectarea” tuturor măsurilor de securitate

0 108

Președintele Igor Dodon se declară impresionat de faptul că autoritățile din Belarus nu au anulat  „paradă a Victoriei” din 9 mai, care a avut loc  în pofida pandemiei de COVID-19. Mai mult, Dodon susține că apreciază măsurile luate de regimul Lukașenko în timpul crizei. Și asta în condițiile în care președintele belarus a fost criticat dur, atât în țară, cât și de Organizația Mondială a Sănătății, pentru ignorarea pricolului de răspândire a noului tip de Coronavirus. 

Am fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 Mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate”, afirmă Dodon

Totodată, Igor Dodon ar putea pleca pe 19 mai într-o vizită de lucru în Belarus, pentru a participa la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. În condițiile în care au fost anulate mai multe evenimente politice, culturale și sportive din toată lumea, programate chiar și pe parcursul verii, ședința de la Minsk, cel mai probabil, va avea loc. Despre asta a discutat Igor Dodon cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, cu care a luat legătura online.

„Am menționat că ne vom conforma deciziei organizatorilor și dacă va fi necesar de a veni la Minsk, o voi face, mai ales că la inițiativa mea, în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs a fost confecționat un monument care urmează să fie dezvelit la Minsk cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii”, anunță Dodon.

La Minsk nu au fost anulate evenimentele dedicate zilei de 9 mai și parada militară din cauza pandemiei de coronavirus. Alexandr Lukașenco este printre liderii politici care nu crede în pericolul virusului și nu a impus în țară condiții drastice de carantină pe timpul pandemiei.

Igor Dodon și Alexandr Lukașenco au făcut o înțelegere și privind  efectuarea unui schimb de experiență între medicii din ambele țări în condițiile luptei cu COVID-19. Propunerea a venit din partea lui Lukașenco și a fost acceptată.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata