Dodon l-a atacat în istanță pe președintele PAS Youth, pentru defăimare

0 137

Mai exact, Dodon l-a atacat în instanță pe Sinchevici pentru faptul că a utilizat următoarea declarație în cadrul evenimentului organizat de PAS Youth în fața unui Penitenciar din Capitală: „Suntem azi cu tinerii PAS la Penitenciarul nr. 13, locul unde vor ajunge hoții care au sărăcit această țară în ultimii 30 de ani. Unul din ei, Igor Dodon, culiocarul care se finanța de la Plahotniuc în Bahamas, care se odihnea în cele mai luxoase hotele din Maldive și care a trădat interesele patriei”.

Drept replică, Eugen Sinchevici a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu își va cere scuze de la Dodon așa cum se solicită în cererea prealabilă.

„Igor Dodon consideră că fraza nu corespunde realității și reprezintă o defăimare. Dodon a solicitat să îmi cer scuze publice. Ea nu reprezintă o defaimare, mai mult un angajament al PAS pe subiectul justiției. Reformarea Procuraturii anticorupție după modelul DNA-ului românesc și constituirea Tribunalului și a Curții de Apel Anticorupție. Faptul că Dodon este unul din hoții care au sărăcit țara la fel nu poate fi defăimare, deoarece constituie un adevăr pur. De exemplu, doar prin schema de procurare a energiei electrice din Ucraina în care, potrivit experților în energetică, au fost implicați socialiștii Igor Dodon și Zinaida Greceanîi și prin care, în 2008, cetățenii moldoveni au fost păgubiți cu 14,5 milioane de dolari. Sunt și multe alte exemple”, a spus președintele PAS Youth.

Secretarul general PAS, Andrei Spînu, a calificat această cerere ca fiind „un atac împotriva tuturor tinerilor din țară, care cred la fel, care cred că țara a fost furată de hoți și vremea lor a trecut”.

„Nu fiți lași, luptați cu hoții nu cu tinerii. Vreau să îl întreb cum a luptat cu Plahotniuc în perioada când era președinte? De câte ori l-a dat în judecată? De câte ori a ieșit în public să vorbească despre ilegalitățile care le făcea? Ei au trădat oamenii acestei țări, au trădat tinerii prin lipsă de curaj de a lupta cu adevărații dușmani. Au accepta „kulioace” (sacoșe) și au stat cuminți în fotoliile lor de mari funcționari de stat. Faceți lucruri bune pentru tineri, nu îi alungați din țară. Prin atacuri în judecată vreți să îi opriți sau să îi aduceți acasă? Este rușinos când un fost președinte se duce în judecată cu un tânăr care își dorește vremuri mai bune acasă. Tinerii din diasporă văd și înțeleg foarte bine. Ei nu sunt electorat paralel cum i-ați numit. Ei sunt oamenii pentru care voi nu ați făcut nimic. Noi vom fi alături de tineri. Vom merge în judecată și vom arăta că locul hoților e la pușcărie, iar locul tinerilor e acasă, în Moldova”, s-a expus Spînu.

Precizăm că, Igor Dodon nu a anunțat anterior că ar intenționa să-l atace în instanța de judecată pe Eugen Sinchevici și nici nu a reacționat la acuzațiile aduse atunci.

sursa: realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata