Dodon, la raport! Ce a discutat cu ambasadorul rus la Chișinău

0 91

Fostul președinte Igor Dodon, actual secretar executiv al PSRM, a anunțat pe internet că a avut o întrevedere cu diplomatul rus Oleg Vașnețov, cei doi discutând despre ,,evoluția relațiilor bilaterale între țările noastre”.

,,Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Am discutat evoluția relațiilor bilaterale între țările noastre, constatând că acestea se află la un nivel de stagnare, care afectează interesele cetățenilor și în special ale agenților economici din Republica Moldova”, a scris Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, pe pagina sa de Faceboook.

Totodată, acesta a mai notat că:

,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în mod consecvent, a promovat statutul neutralității țării, consfințit în Constituție. Din acest considerent, alinierea la sancțiuni cerute în mod expres de oricare actor internațional reprezintă o sfidare a principiului dat, dar și o neglijare totală a intereselor economice ale țării. Am exprimat încrederea că restabilirea relațiilor bilaterale în interesul oamenilor din ambele țări se va realiza în mod inevitabil”.

,,Ai noștri sunt aproape”

Igor Dodon și-a exprimat de nenumărate ori poziția prorusă în public. De exemplu, la începutul acestui an, aflat în timpul unei întâlniri cu oamenii din UTA Găgăuzia, fostul șef de stat, cercetat penal în mai multe dosare, a declarat că ,,trebuie să fim prieteni cu Rusia” din mai multe motive, sugerând celor prezenți să reziste, pentru că ,,ai noștri sunt aproape”.

Mai mult, o investigație a jurnaliștilor RISE Moldova, în parteneriat cu Centrul ,,Dossier”, publicată la sfârșitul lui 2022, a arătat că Igor Dodon ar fi finanțat de afaceriști apropiați regimului de la Kremlin.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, care din anul 2021 deține funcția de șef al asociației obștești ,,Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, ar primi un salariu de zeci de ori mai mare decât cel pe care l-a avut în perioada în care a ocupat fotoliul de șef de stat. Mai exact, 202.000 de lei.

Mai multe cauze penale

În prezent, Igor Dodon figurează în mai multe dosare penale. În una dintre el este cercetat pentru trădare de patrie.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata