Doi aliaţi importanţi ai lui Navalnîi, declaraţi ”terorişti şi extremişti” în Rusia

0 119

Cei doi principali oameni de încredere ai opozantului rus Aleksei Navalnîi au fost adăugaţi pe lista oficială a „teroriştilor şi extremiştilor” întocmită de autorităţile ruse, la câteva zile după împlinirea unui an de la arestarea opozantului şi de la represiunea implacabilă care a urmat împotriva mişcării sale, relatează AFP.

Ivan Jdanov şi Leonid Volkov, care se află în exil în străinătate, sunt consideraţi de acum înainte „terorişti şi extremişti”, potrivit unei liste a serviciului rus de informaţii financiare, Rosfinmonitoring, consultată vineri de AFP.

„Suntem pionieri în acest gen de măgării”, a reacţionat Jdanov pe Twitter.

Cei doi opozanţi, în vârstă de 33 şi, respectiv, 44 de ani, făceau parte din echipa de conducere a Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK) al lui Navalnîi şi din reţeaua regională a organizaţiei sale până la interzicerea acestora în iunie 2021.

Cele două organizaţii au fost etichetate drept „extremiste” de către justiţia rusă, ceea ce a dus la fuga în străinătate a celei mai mari părţi a cadrelor lor, de teama represaliilor. Dintre cei care au ales să rămână în ţară, foarte mulţi au fost arestaţi.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în 17 ianuarie 2021 la Moscova, la întoarcerea din Germania, unde s-a tratat după o gravă otrăvire cu agent neurotoxic Noviciok, de care el îl consideră responsabil pe Vladimir Putin.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata