„Domnul vizat de acest caz, dacă este cinstit, nu are de ce să își facă griji”. Sandu comentează în premieră reținerea lui Dodon

0 2.396

Președinta R. Moldova Maia Sandu a comentat, în premieră, dosarul penal în care este vizat fostul șef de stat, fondatorul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. Șefa statului a îndemnat organele de drept să își exercite munca în strică conformitate cu legea și s-a arătat îngrijorată de scurgerile anumitor informații în presă, din timpul perchezițiilor.

Eu îmi doresc să avem o justiție independentă, profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta și-au dat oamenii voturile și la asta lucrez împreună cu colegii mei. Corupția este o problemă majoră. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, să avem un stat slab, subminat de aceste grupări corupte, au ajuns atâția oameni să plece din țară. Lupta împotriva corupției, reforma justiției sunt extrem de importante pentru R. Moldova și pentru noi”, a comentat Maia Sandu dosarul în care este vizat Igor Dodon.

Șefa statului a subliniat că Procuratura nu trebuie să se implice în jocuri politice. Totodată, s-a arătat îngrijorată de scurgerile în presă a informațiilor obținute în timpul perchezițiilor.

Sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice la indicația cuiva și nici din proprie inițiativă, pentru că orice joc politic, abuz, încălcare a legii ar conduce la discreditarea Procuraturii, a reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu este să își facă lucrul în strictă conformitate cu legea. Cred că în cazul dat, Procuratura trebeuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, ce s-a întâmplat marți, dar și luni. Doi: sunt îngrijorătoare scurgerile în presă și cred că explicațiile Procuraturii nu sunt suficiente pentru mine și pentru cetățeni”, a conchis șefa statului.

Întrebată de jurnaliști cum a aflat despre acuzațiile care i se aduc lui Dodon, aceasta a răspuns: „Am aflat când m-am trezit la Boston, citind presa”. 

Maia Sandu a mai spus că nu îi cunoaște pe procurorii care instrumentează dosarul lui Dodon și nici detalii despre dosar.

Domnul vizat de acest caz, dacă este cinstit, nu are de ce să își facă griji”, a conchis Sandu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata