Donald Trump, din nou în instanță. Tiradă de acuzații la adresa procurorului general din New York: „Corupt și rasist”

0 54

Fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, s-a prezentat luni în fața unei instanțe din statul New York, unde el și afacerile deținute de familia sa urmează să fie judecate într-un dosar de fraudă, relatează Reuters.

Trump este acuzat de procurorul general al statului New York Letitia James că a „umflat” valoarea activelor sale cu milioane de dolari pentru a obține împrumuturi și polițe de asigurări mai convenabile.

Nu contează câți bani ai putea avea, nimeni nu este mai presus de lege”, le-a transmis reporterilor Letitia James, înainte de a păși în sala de judecată.

Fostul președinte american ar urma să fie prezent în prima săptămână a procesului, conform unui act judiciar depus într-un alt dosar.

În plus, înainte de a-și face apariția în fața instanței, Trump a transmis duminică noaptea printr-o postare publicată pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că va lupta să-și apare „numele și reputația”.

Voi lupta pentru numele și reputația mea împotriva lui Letitia James, un Procuror General corupt și rasist care a făcut campanie pe „prinderea lui Trump””, a afirmat fostul președinte american.

De asemenea, tirada de acuzații nu s-a oprit aici. El a acuzat judecătorul de caz că a demarat o urmărire „nedreaptă, dezaxată și răutăcioasă” împotriva lui. Totodată, fostul lider de la Casa Albă a susținut luni în fața instanței că procesul ar fi fost pus la cale de Departamentul de justiție „corupt” din cadrul administrației Biden.

Conform apărării lui Trump, el va depune mărturie în timpul procesului.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata