„Doresc să-i netezească Putin pe cap”. Popșoi, reacție la declarațiile lui Pușkov că RM poate ajunge la „coşul de gunoi al istoriei”

0 1.763

Mihai Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, referindu-se la declarațiile senatorului rus, Aleksei Pușkov că „Republica Moldova poate sfârși la coșul de gunoi al istoriei”, după ce au fost interzise simbolurile agresiunii ruse în Ucraina, a spus că aceste afirmații nu trebuie să fie luate în serios pentru că sunt politice.

„Ei sunt politicieni și fac declarațiile pe care le fac, care le plac alegătorilor lor. Ceea ce vreau să spun este că nu ne face mare onoare să atragem atenția la fel de fel de inepții pe care le spun diverși pseudo-politicieni, pentru că pentru a fi politician trebuie să participi într-o luptă politică corectă. În lipsa unei lupte politice corecte nu știu dacă personajele respective pot fi numiți politicieni, actori politici, mai degrabă, pentru că nu există un proces democratic și o luptă politică acolo”, a declarat Popșoi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV.

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că „declarațiile pe care le fac, le fac pentru că le cred oportune, doresc să-i audă Putin, să-i netezească pe cap”.

„Noi trebuie să avem grijă să păstrăm lucrurile calm în Republica Moldova și pe mine mult mai tare mă indispune și mă supără declarațiile politicienilor moldoveni și probabil unii vor încerca să sfideze legea în săptămânile următoare”, a conchis Popșoi.

Oficialităţi ruse au reacţionat vehement faţă de interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor invaziei Rusiei în Ucraina, după ce preşedintele Maia Sandu a promulgat pe 19 aprilie o lege în acest sens.

Senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei (camera superioară a Parlamentului rus) pentru politica informaţională, a ameninţat-o direct pe Maia Sandu că Republica Moldova ar putea sfârşi la „coşul de gunoi al istoriei”.

„Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris Puşkov, pe contul său din Telegram.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata