Două companii aeriene din Rusia folosesc în continuare avioane vechi de peste 50 de ani

0 76

Două companii aeriene din Siberia au cerut Guvernului rus permisiunea de a prelungi durata de funcţionare a avioanelor Antonov din epoca sovietică, dintre care multe au o vechime de peste 50 de ani, în condiţiile în care producătorii ruşi de aeronave se străduiesc să acopere golul creat de plecarea producătorilor străini.

Acest lucru se întâmplă deoarece companiile rusești au rămas fără piese de schimb după ce a început războiul. În plus, producătorii de aeronave au plecat din țară, iar companiile au fost nevoite să demonteze avioane vechi pentru piese și reparații.

Micile avioane An-24 şi An-26 au motoare cu elice, pot transporta până la 50 de pasageri şi sunt adecvate pentru condiţiile meteo dificile din Siberia şi nordul Rusiei. Însă, costul întreţinerii acestor avioane vechi de peste 50 de ani nu va face decât să crească, după ce sancţiunile impuse Rusiei de ţările occidentale, din cauza războiului din Ucraina, au afectat investiţiile şi accesul la piese, susţin directorii de companii ariene, piloţii şi analiştii consultaţi de Reuters.

Aceste sancţiuni, care au dus la interzicerea livrărilor de noi avioane şi piese pentru avioane produse de companii precum Boeing şi Airbus, au luat prin surprindere industria aeronautică din Rusia.

Avioanele Antonov reprezintă o mică parte din flota de peste 1.000 de avioane de pasageri a Rusiei, însă solicitarea de a prelungi durata de funcţionare a avioanelor vechi scoate la lumină problemele pe care le au constructorii ruşi de avioane în a ţine pasul cu cererea.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata