Două lumi diferite. Moscova – ornată cu simbolurile războiului. Bradul din Kiev – decorat cu figurine în formă de porumbei albi

1 89

Autoritățile din Moscova au ornat centrul capitalei ruse cu simboluri ale războiului din Ucraina, scrie publicația independentă rusă Meduza. Alta a fost atitudinea oficialilor din capitala ucraineană, unde pomul de Crăciun din Kiev a fost decorat cu figurine care reprezintă porumbei albi.

În urmă cu o lună, primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a declarat că locuitorii ar trebui să aleagă singuri, prin vot, cum să se organizeze târgurile tradiționale în capitală, la aceste sărbători de iarnă. Ca să nu anuleze toate festivitățile anuale din cauza războiului, primarul Moscovei și-a propus să transforme ideea de sărbătoare și să o dedice „soldaților și oamenilor noștri care lucrează neobosit în industria militaro-industrială, care construiesc structuri defensive și care repară casele distruse”.

Literele care au devenit simboluri ale ceea ce Moscova numește „operațiune specială” au apărut în fața intrării în parcul Gorki sau în fața „Expoziției Realizărilor Economiei Naționale” (VDNH). Bradul din Kiev, decorat cu porumbei ai păcii La Kiev, în centrul orașului a fost adus un brad înalt de 12 metri, care este ornat cu decorațiuni în forma unor porumbei albi, simbol al păcii, scrie Meduza. Este luminat, iar ghirlanda de beculețe strălucește datorită unui generator.

 

Autoritățile din Kiev au decis ca în acest an să nu organizeze tradiționalul târg de Crăciun sau alte evenimente festive care aveau loc în anii anteriori. În schimb, lângă bradul de Crăciun, sunt locuri unde oamenii din Kiev își pot încărca telefoanele sau alte gadgeturi. Luminile nu sunt aprinse tot timpul, ci doar la anumite ore.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. Klaus spune

    De ce porumbeii Păcii apar abia acum la Kiev, dar nu atunci când primele rachete ucrainene bombardau !!! estul ucrainean din cauza că în Donbas preferau limba și cultura rusă, și nu cea impusă de regimul kievlean cosmopolit. Nu doar lor i fost impusă FORȚAT rusa , dar și vestului românesc al Ucrainei contemporane unde pînă pe 28 iunie 1940 se vorbea și românește. Să sperăm că Rațiunea și Pacea va triumfa. Mai apare o întrebare. De ce Parisul a cedat germanilor în 1940 ??? Reglele Mihai sovieticilor în 1944, sacrificand pe maresalul Antonescu, pe care post mortem a declarat că ,,era și a fost un mare Patriot,,…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata