Două posturi de televiziune dispar din Moldova! CA le-a retras licența

0 166

Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat în ședința de joi, 28 decembrie curent, cu unanimitate de voturi, retragerea licențelor de emisie a posturilor RTR Moldova și Bravo TV. Într-un comunicat al CA se menționează că acest lucru a fost făcut la solicitarea fondatorilor posturilor de televiziune.

Pe 20 decembrie 2023, TV-Comunicații Grup SRL a notificat CA despre renunțarea la difuzarea serviciului RTR Moldova, iar pe 21 decembrie 2023, Bravo TV SRL a anunțat despre același lucru. Licența RTR Moldova a fost suspendată prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 decembrie 2022. Pe parcursul acelui an, RTR Moldova a fost sancționată cu 7 avertizări publice și 18 amenzi în sumă totală de 178 500 lei, pentru încălcarea legislației audiovizuale, în principal privind asigurarea informării corecte și lipsa de programe locale”, anunță CA.

Totodată, Bravo TV a fost sancționat în ultimii 2 ani cu 9 amenzi în valoare de 141 500 lei pentru insuficința de programe locale și întreruperea nemotivată a emisiei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata