Dovada că Occidentul a intrat într-un nou război rece: „Este un mesaj al SUA către Rusia că vorbesc serios“

0 153

Două escadrile de avioane de luptă americane, capabile să transporte arme nucleare, vor avea baza în Marea Britanie în acest an. Experții spun că mișcarea este o dovadă că Occidentul a intrat într-un nou război rece.

Informația vine la câteva zile după ce un raport al forțelor aeriene americane a arătat că baza militară RAF Lakenheath din Suffolk ar putea fi folosită pentru ca americanii să mute din nou arme nucleare în Marea Britanie, relatează Daily Mail.

F-35-urile vor avea sediul acolo”, a declarat o sursă din Ministerul Apărării pentru Telegraph. „Se vor muta acolo la sfârșitul acestui an sau începutul lui 2024”.

Avioanele au capacitatea de a efectua bombardamente nucleare tactice, precum și de a efectua misiuni aer-aer și de a colecta informații.

„Este o aeronavă mai nouă, mai capabilă”

Surse militare au precizat că există planuri de a aduce 54 de F-35 pentru a înlocui actualele F-15 – care sunt, de asemenea, capabile să transporte arme nucleare, dar mai puțin avansate – deținute la baza aeriană.

 „Este o aeronavă mai nouă, mai capabilă, care are o rază de acțiune mai mare și o capacitate furtivă mai mare, ceea ce este crucial, dacă urmează să fie folosite pentru a lansa cu precizie bombe nucleare”.

Înainte de 2008, 110 bombe nucleare americane au fost depozitate la baza din Suffolk. Au fost înlăturate când amenințarea războiului nuclear a scăzut.

Construcția la șantierul RAF a bazei pentru arme nucleare este programată să înceapă în iunie 2024 și să se încheie în februarie 2026.

Raportul bugetar al SUA a arătat o solicitare de 50 de milioane de dolari (39,6 milioane de lire sterline) pentru construirea bazei cu 144 de paturi „pentru a găzdui creșterea numărului de personal înrolat ca rezultat al potențialei misiuni de garanție”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata