FOTO Dragostea deloc platonică a lui Platon cu Dodon/Țopa/Voronin/Cavcaliuc/AUR/Șor/Năstase sau cum se mai fură niște miliarde cât Moldova discută slogane electorale

2 6

Se pare că pe meleagurile moldave apare o nouă coaliție monstruoasă, formată din foștii prieteni dar și parteneri de afaceri ai lui Plahotniuc.

Despre faptul că Platon devine tot mai influent în Moldova se vorbește de ceva timp. După ce a fost eliberat de justiția socialistă din închisoare, și cu dosarele închise de procurorul lui Dodon, Platon s-a apucat serios de treabă. Atacuri și intimidări la adresa jurnaliștilor și oamenilor legii. Declarații înjositoare la adresa societății civile cu epitete de genul „turma proastă”. Oferte generoase pentru procurarea unor portaluri importante de știri din Moldova. Infiltrarea oamenilor săi în unele redacții de televiziuni pro-europene și respectabile până acum din Chișinău, dar și cumpărarea prin intermediari și scheme financiare a uneia dintre cele mai mari și până acum neutre platforme „făcătoare de știri” de limba rusă din Moldova.

Mai mult, s-a făcut chiar și persoana de încredere a unui concurent electoral Veaceslav Valko, un freak urban de la Chișinău, pentru a putea fi prezent la TV în dezbaterile electorale și umple spațiul informațional cu noi atacuri frenetice la adresa Maiei Sandu și a partenerilor vestici ai Moldovei.

Despre noile sale achiziții din media de la Chișinău o să mai vorbim, mai grav acum sunt noile cârdășii din politicul de la Chișinău. Patronate la fel, tot de același Platon. În lipsa lui Plahotniuc, Platon adună în jurul sau rămășițele imperiului său, cât și pe vechii prieteni de afaceri obscure.

Despre echipa pe care a făcut-o cu Igor Dodon se cunoaște încă de la momentul eliberării lui. Platon a preluat majoritatea fluxurilor de bani ilegali pe care Igor Dodon nu le putea acapara. A unificat într-un nou sindicat judecătorii corupți rămași fără bani și tutela de pe timpul lui Plahotniuc. A adunat și rămășițele echipei lui – Nichiforciuc, Andronache, Vâlcu, Botnari și împreună cu alți șmecheri mai mici rămași în sistem după așa numita dezoligarhizare impotentă a guvernului Sandu – au închegat o nouă organizație criminală care acum, abia își începe ascensiunea pentru a acapara din nou puterea în statul Moldova.

Platon e cel care coordonează atacurile asupra PAS, Maia Sandu, Renato Usatîi și partenerilor europeni din partea partidelor contrapuse PAS-ului. El livrează sistematic scurgeri, fake-news și scandaluri pentru pionii Cavcaliuc, Bilețchi, Tîrdea și mai nou – Năstase.

Dar să îi luăm pe rând.

Platon și socialiștii comuniști

Știm cu toții că rușii se implică în campania din Moldova. Direct. Cu specialiști, experți în tehnologii politice și bani. Mulți bani. Asta vedem din actele publicate de BILD și asta vedem din declarațiile lui Renato Usatîi, cel care mai deconspiră încă cel puțin patru experți ruși prezenți la Chișinău. Oameni prin care Kremlinul coordonează electorala de la Chișinău, și oameni care sunt în contact direct cu Platon.

Platon fiind folosit ca berbecul de luptă a ofensivei ruse în Republica Moldova.

Platon a devenit prieten bun cu Dodon după ce acesta l-a ajutat să iasă din închisoare.

Platon a fost și omul care a organizat nunta PSRM și PCRM. Cândva dușmani de moarte, Dodon și Voronin s-au unit sub seceră și ciocan pentru a își apăra investițiile și banii amenințați de o guvernare transparentă de la Chișinău. Platon a fost omul care i-a promis lui Oleg Voronin, fiul liderului comunist, întoarcerea celor peste 100 000 000 de la FinComBank. Platon a organizat procesul de judecată și judecătorii necesari pentru ca astea să îi dea câștig de cauza lui Oleg Voronin, iar pentru această sumă, tatăl, Vladimir Voronin a fost de acord să joace rolul de mireasă la alegerile din 11 iulie. La fel, prin acest proces de judecată, Platon vrea să creeze un precedent, pe care îl va putea folosi și pentru Viorel Țopa și pentru sine însuși. Procesul e deja aproape finalizat la judecătoria Chișinău și oricine se poate informa despre el. Hotărârea va fi în favoarea lui Voronin.

Platon și AUR

Despre legăturile dintre Bilețchi, liderul AUR Moldova și Platon – duduie acum toată presa din Chișinău. Tatăl lui Bilețchi – Ruslan Doboș este unul din oamenii lui Platon din spatele afacerii ASITO și chiar avocat din umbră a lui Platon. Bilețchi și-a schimbat chiar și numele de familie pentru a exclude orice asociere cu acest interlop condamnat la 12 ani de pușcărie. Doar că nu e așa de simplu. AUR este finanțat direct de Platon în Republica Moldova. El achită deplasări, combustibil, diurne și alte cheltuieli ale organizației. În plus, câțiva din membrii de frunte AUR Moldova trăiesc în apartamente care ar fi în proprietatea lui Platon și a structurilor sale. Platon fiind cunoscut latifundiar în Chișinău.

Platon și Șor/Cavcaliuc

Pe Platon de Șor îl leagă mulți ani de amiciție. Despre ce a fost în trecut între ei, câte țepe i-au întins lui Filat, Plahotniuc și alții – s-a scris și se va mai scrie, să vedem ce se întâmplă acum, în perioada electorală.

Platon acum e unică sursă de bani a lui Șor. Ilan Mironovici fiind falimentar de mai multă vreme și plin de datorii. Shor, că Ostap Bender modern, până și contractul de concesiune a aeroportul din Chișinău l-a gajat pentru un împrumut mare de la un cunoscut oligarh rus. Banii i-a folosit pentru a închide milioanele de datorii pe care le are. Datorită faptului că e principalul figurant a celebrului „Furt a Miliardului” – nu mai poate aduce bani în țară și campania electorală a Partidului Șor arată foarte palidă. Scorul electoral din sondaje fiind practic unul sub prag.

Platon e cel care îi sponsorizează ultimele săptămâni de campanie și fără de care nu are șanse să ajungă în Parlament.

Ce ține de Cavcaliuc, prietenia cu el e una mai nouă, dar foarte intensă. Cavcaliuc e cel care îi furnizează lui Platon soldați și paznici din rândurile foștilor polițiști și interlopi. Tot el filează pentru Platon persoane importante de la Chișinău, judecători, procurori, șefi de departamente și agenții, dar și politicieni și jurnaliști și chiar ambasadori străini. Lucrul operativ în nouă structura banditeasca a lui Platon e dirijat și organizat de Cavcaliuc, care la rândul sau are și el oameni infiltrați adânc în structurile statului. Cavcaliuc e omul care coordonează și partea tehnică a contrabandei de țigări, substanțelor narcotice și celorlalte fluxuri ilegale de bani din Moldova. Soldat și servil din fire, Cavcaliuc are nevoie de un nou stăpân după fugă lui Plahotniuc și acum se pare că la găsit în persoană lui Platon.

Platon și Năstase

Cum a ajuns Năstase parte din această „selecta” companie de bandiți?

Foarte simplu, prin nasul sau și omul care îl finanțează toți acești ani – Victor Topa. Topa este un vechi prieten și partener de afaceri cu Veaceslav Platon. Platon a fost cel care l-a sprijinit pe Topa pe toată perioada conflictului cu Plahotniuc, ei certându-se doar odată, când Platon și-a retras depozitele împotriva lui Plahotniuc în judecată Topa – Plahotnic din Olanda – în rest, au fost mereu prieteni și mereu la contact. Anume la rugămintea lui Topa, Năstase s-a implicat în lupta cu Maia Sandu, sau mai bine zis, în lupta cu SIS-ul din Moldova, subordonat Președintei. SIS-ul la acest moment, e unică structura de stat din Moldova care lupta cu rămășitele oligarhice din Moldova. Ei filează, studiază și deconspira acțiunile lui Platon din țară. Celelalte structuri sunt pline de agenți de influență a lui Platon și nu își fac treaba – emblematic e și implicarea directă a procurorului general Stoianoglu în lichidarea dosarelor lui Platon și tergiversarea celorlalte dosare de rezonanță din Moldova.

Concertat, Năstase și o parte din Platforma DA atacă SIS-ul și cer demiterea lui Esaulenco. În aceeași zi, câteva din siturile de știri, cândva stimate de la Chișinău și acum subordonate lui Platon, publică o serie de scrisori fake, cum că agenții SIS ar fi implicați în răpirea lui Ceaus. Tot în aceeași zi, toate canalele media socialiste explodează cu acest breaking news. Năstase nu a avut nici o ieșire publică în care să vorbească despre Platon, însă nenumărate în care să o critice pe Maia Sandu și PAS – cu o agenda care coincide aproape unu la unu cu declarațiile scandaloase ale lui Platon, la adresa aceeași Maia Sandu din ultima vreme.

Mai mult, Năstase muncește și pentru PSRM cum poate, la comandă aceluiași Platon. Atacul concertat al unor pseudo organizații de magistrați de la București și Chișinău, la adresa Maiei Sandu, s-a făcut la fel cu implicarea prietenilor de la București a lui Năstase. Niște magistrați încolțiți de DNA, care au pierdut orice legitimitate, sunt gata pentru niște bani mărunți să atace pe oricine. Oricum nu mai au ce pierde. De altfel că și Năstase.

Andrei Năstase știe că în noul Parlament nu va fi prezent. Știe asta și Topa. Iar încă 4 ani de opoziție îl vor aduce la sapă de lemn. Va pierde șefia Platformei DA și sponsorizările personale de la Țopa. Un șef nou de partid, mult mai cumpătat și organizat. De asta Andrei și merge acum va-bank. Sau reușește să mai câștige ceva pentru bătrânețe din acest nou furt din buzunarul statului, și pleacă din politică om bogat, sau pierde tot.

Și acum, întrebarea principala – de ce ar vrea Țopa să îl sprijine pe Platon?

Simplu, Țopa are deja gata un dosar de 100 000 000 euro la CEDO. O sută milioane euro, pe care Platon s-a obligat să le încaseze de la statul Republica Moldova în favoarea lui Țopa, când dosarul va fi finalizat. O sută de milioane de euro, bani din acțiuni Victoria Bank și alte active pe care Țopa i-a pierdut în urma conflictului cu Plahotniuc. Bani pe care acum vrea să îi încaseze de la cetățenii Republicii Moldova. Platon fiind cel care i-a promis că prin judecătorii domesticiți de el îi va încasa de la stat. Mai mult, Platon este și cel care stă în spatele încercărilor de rejudecare a cauzelor penale a lui Topa din Republica, pentru a putea să se întoarcă înapoi în țară.

Mai mult, aceeași schemă va fi folosită și pentru însuși Platon. El pregătind un dosar enorm contra Republicii Moldova, de circa 2 000 000 000 lei. DOUĂ MILIARDE de lei. Bani pe care e sigur că îi va încasa de la poporul moldovenesc cu ajutorul acelorași judecători corupți și cu aceleași scheme pe care le-a folosit în celebrul Laundromat. Vorbim iarăși de furturi epocale din bugetul celei mai sărace țări din Europa. Furturi care se întâmplă, tradițional pentru Chișinău, exact în perioada electorală.

Una peste altă, în Moldova se conturează o nouă structura banditeasca, închegată din urmașii lui Plahotniuc și condusă de Platon.

Pentru Platon, situația e simplă – sau câștigă bătălia cu Maia Sandu și partenerii ei europeni, încărcând din răsputeri să nu o lase să își facă majoritate parlamentară, sau îl așteaptă exil și închisoare. El nu are o țară în care ar putea pleca că Plahotnic, fiind peste tot persoană non-grata și cu dosare penale. Iar în curând se va trezi și cu sancțiuni personale de la cele mai importante capitale mondiale.

Nici bani puși deoparte ca Plahotniuc și nici relații cu servicii secrete străine care i-ar putea garanta securitatea. E vital pentru el să își întărească pozițiile pe următorii 4 ani, că să înfăptuiască noi jafuri landromatice și pentru a tergiversa la maximum reformele și curățarea generală a sistemului pusă la cale de Președinta Sandu și sprijinită de europeni. E vorba de supraviețuirea lui fizică – nici mai mult nici mai puțin.

Deci nu se va opri în față la nimic. Intimidări, imixiuni, filari, șantaj, amenințări și cumpărare masivă de persoane influențe.

La moment, Platon e deja prezent peste tot în Republica. De la structurile de forță, organele de anchetă, sistemul judecătoresc și până la cele mai mari canale TV și platforme de știri. Prezența lui fiind tot mai deranjată în multe redacții mari de știri de la Chișinău, unde provoacă chiar scandaluri enorme în rândurile jurnaliștilor care nu înțeleg de ce șefii lor îi impun să urmeze agenda lui Platon în detrimentul celei publice.

Acest articol e un semnal. Un avertisment despre pericolul eminent care paște Republica Moldova.

Cât țară e prinsă în febra alegerilor, înghițind cu poftă toate fumigenele lansate de Platon și Co, acesta e ocupat cu noi jafuri și destabilizări. Toate cu un singur scop. Să nu lase cele câteva forțe care își doresc schimbarea să între în parlament sau să își facă majoritate.

Cât ar părea de banal, dar singurii care pot schimbă situația și pune capăt pentru totdeauna acestor metastaze de cancer din societatea moldovenească sunt însuși moldovenii. Cei de acasă și desigur uriașă diaspora.

Pericolul nu a trecut. El e aici, eminent și real.

Doar un vot masiv pro european îi poate salva pe moldoveni de la încă câteva decenii de corupție, sărăcie și bătaie de joc.

Citește și
2 Comentarii
  1. […] Despre faptul că Platon devine tot mai influent în Moldova se vorbește de ceva timp. După ce a fost eliberat de justiția socialistă din închisoare, și cu dosarele închise de procurorul lui Dodon, Platon s-a apucat serios de treabă. Atacuri și intimidări la adresa jurnaliștilor și oamenilor legii. Declarații înjositoare la adresa societății civile cu epitete de genul „turma proastă”. Oferte generoase pentru procurarea unor portaluri importante de știri din Moldova. Infiltrarea oamenilor săi în unele redacții de televiziuni pro-europene și respectabile până acum din Chișinău, dar și cumpărarea prin intermediari și scheme financiare a uneia dintre cele mai mari și până acum neutre platforme „făcătoare de știri” de limba rusă din Moldova, potrivit DISINFO.MD […]

  2. […] Se pare că pe meleagurile moldave apare o nouă coaliție monstruoasă, formată din foștii prieteni dar și parteneri de afaceri a lui Plahotniuc, transmite desinfo.md.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata