Drona căzută lângă Etulia conținea 50 kg de substanță explozibilă

0 59

Drona căzută la Vulcănești conține 50 de kilograme de substanță explozibilă, anunță Poliția Republicii Moldova. Oamenii lefii au asigurat dezamorsarea obiectului periculos și colectarea tuturor părților componente.

„În următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate. Precizăm că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică”, transmite Poliția Națională.

Fragmentele unei drone de tip Shahed au fost identificate duminică, 11 februarie, în raionul Vulcănești. Se presupune că aparatul de zbor ar fi căzut în apropierea localității Etulia, după atacul lansat de trupele ruse contra Ucrainei în noaptea de 9 spre 10 februarie.

Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au exprimat îngrijorare în urma incidentului, au reiterat că țara noastră condamnă războiul, care este un pericol „pentru întregul continent”, precizând concomitent că urmare a căderii dronei nu există pericole pentru securitatea moldovenilor.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata