Economia RM va stagna din cauza războiului pornit de Rusia în Ucraina; Care este prognoza FMI pentru acest an

1 452

Fondul Monetar Internațional prognozează o creștere economică pentru Republica Moldova de doar 0,3 la sută. Premierul Natalia Gavrilița a precizat, astăzi, că prognoza FMI coincide cu cea a Guvernului de la Chișinău, transmite jurnal.md

„În urma discuțiilor cu FMI am ajuns la aceleași. Prognoza este o creștere economică de 0,3% cu riscuri semnificative din exterior, în dependență de cum va evolua situația din Ucraina. Am discutat cu FMI despre necesitatea finanțării adiționale în cadrul programului cu Fondul semnat la sfârșitul anului trecut. În scurt timp vom avea o nouă misiune a FMI în cadrul căreia vom veni cu un program actualizat”, a declarat Natalia Gavrilița.

Potrivit prognozei anterioare anunțate de FMI în octombrie anul trecut, economia RM urma să înregistreze o creștere economică de 5,2 la sută în acest an.

Republica Moldova a cerut revizuirea programului cu Fondul Monetar Internațional pentru a obține o finanțare adițională în contextul efectelor pe care le va avea războiul din Ucraina asupra economiei naționale.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] The International Monetary Fund forecasts economic growth for the Republic of Moldova of only 0.3%. Prime Minister Natalia Gavrilița stated that the IMF’s forecast coincides with the prognosis of the Government in Chisinau, according to disinfo.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata