Emmanuel Macron: Declarația legată de trimiterea trupelor NATO în Ucraina a fost un „salt strategic”

0 99

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a apărat declarațiile controversate de săptămâna trecută, când a vorbit de posibilitatea trimiterii de trupe NATO pe frontul din Ucraina, și spune că acestea au fost „asumarea unui salt strategic”.

Liderul francez a mai avertizat, totodată, împotriva „spiritului defetist” în ce privește invazia rusească din Ucraina. Macron a făcut declarațiile în timpul unei întâlniri cu președintele ceh, Petr Pavel, la Praga.

„Acesta este războiul nostru sau nu este războiul nostru? Putem noi să ne sustragem, să considerăm că lucrurile pot continua să se joace ? Eu nu cred, şi prin urmare este un salt strategic la care am îndemnat şi pe care mi-l asum deplin”, a precizat Macron, adăugând că „claritatea” acestor afirmaţii ale sale este lucrul „de care Europa are nevoie”. „Rusia nu trebuie să învingă în acest război”, a insistat Macron. Dar, a adăugat el, „noi nu vrem escaladare, n-am fost niciodată în beligeranţă”. Vorbind alături de preşedintele ceh, Petr Pavel, Emmanuel Macron a mai spus că iniţiativa Cehiei de a cumpăra muniţii de artilerie din afara UE pentru a susţine Ucraina este „extrem de utilă”. „O susţinem, vom participa la ea, suntem pregătiţi să contribuim”, a mai spus preşedintele francez, fără a preciza cu cât ar contribui Franţa la această iniţiativă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata