Epopeea continuă. Voronin nu recunoaște că a făcut declarații rasiste și xenofobe: „Să-i dea în judecată pe cei din America”

0 140

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, primul candidat pe lista Blocului electoral al Comunicaților și Socialiștilor susține că, membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) „nu știu ce înseamnă xenofobie”, după ce au depus o sesizare la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, prin care solicită sancționarea acestuia, pentru declarațiile xenofobie și rasiste.

„M-au dat în judecată ăștia care se numesc „золотые ребята” ( traducere: „băieții de aur”) AUR, ei nu înțeleg ce înseamnă xenofobie. Noi înțelegem. Să îi dea în judecată pe cei din America, care se ocupă cu astfel de probleme”, a comentat Vladimir Voronin sesizarea celor din AUR, în cadrul unei emisiuni televizate.

Amintim că, pe 13 mai curent, în cadrul emisiunii în limba rusă „ГЛАВНОЕ” de la postul de televiziune TVC21, președintele PCRM, Vladimir Voronin a utilizat un discurs rasist și xenofob. Acesta a declarat că dacă cetățenii moldoveni vor vota la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, pentru partidele pro-europene, atunci soldații NATO „o să vină în Moldova și vom avea copii smoliți , nu doar cu pielea albă”, iar după ei „o să vină jandarmii români”.

În data de 18 mai curent, AUR a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, prin care solicită sancționarea liderului PCRM, Vladimir Voronin, pentru declarațiile xenofobe și rasiste.

Sursa: realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata