Eroismul geniștilor ucraineni care dezamorsează bombe în câmpurile minate. Muncesc 18 ore pe zi, cu prețul vieții

0 47

Curajoșii experți ucraineni în dezamorsarea bombelor au devenit cheia pentru a face o breșă în apropiere de Robotine, în regiunea Zaporojie, în timpul contraofensivei.

La sfârșitul lunii august, ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmitro Kuleba, a povestit diplomaților francezi cum un grup de 31 de soldați a făcut posibilă eliberarea Robotine: apărătorii s-au târât pe burtă prin câmpuri minate timp de 18 ore, apoi au curățat pădurea, apoi au mers din nou prin câmpuri minate și au luat cu asalt pozițiile rusești, scrie pravda.com.ua.

Acum, The Times, care a discutat cu deminatorii și cu alți soldați, a scris despre eroismul experților în dezamorsare de bombe din brigada 47 mecanizată, care au curățat câmpurile de lângă Robotine.

Presa spune că în iunie, când a început contraofensiva armatei ucrainene, principalele speranțe au fost puse în brigăzile blindate, care au fost instruite în Germania și au fost echipate cu tancuri occidentale Bradley, Leopard și Challenger 2. Cu toate acestea, trei luni mai târziu, vedetele bătăliei nu sunt comandanții de tancuri, ci geniștii.

Unitățile ucrainene au pătruns aproximativ 13 km în 14 săptămâni de luptă, iar munca lentă a savanților este cea care determină ritmul ofensivei.

„Acești soldați nu se mișcă mai repede decât pot merge cu detectoarele de mine Vallon furnizate de britanici. Aceștia se înghesuie în genunchi cu sonde de mână pentru a curăța culoarele prin câmpurile minate, adesea sub foc, astfel încât vehiculele ucrainene să poată trece la următorul obiectiv; sau intră pe jos cu unitățile de asalt pentru a curăța pozițiile de capcane în mijlocul acțiunii.”

Echipajele Bradley și infanteriștii Brigăzii 47, antrenați de propria lor experiență de înaintare prin câmpurile minate rusești, vorbesc aproape cu entuziasm despre deminatori.

Unul dintre artileriștii Bradley, un soldat în vârstă de 41 de ani, cunoscut sub pseudonimul Morok („Întunericul„), care a fost măcelar înainte de război, a povestit despre recentul atac asupra axei Robotine.

După ce mașina sa a lovit o mină, un vehicul de deminare UR-77 parcat în apropiere a fost lovit de artilerie, ucigând doi dintre membrii echipajului său. Cu toate acestea, cei patru geniști supraviețuitori au ieșit din epavă și, împreună cu Morok și un grup de infanteriști, s-au grăbit să atace tranșeele rusești.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata