Escaladare la frontiera Rusiei cu Ucraina: O ofensivă rusă posibilă la sfârşitul lunii ianuarie

0 280

Rusia a comasat peste 94.000 de militari în apropiere de frontierele cu Ucraina, a indicat vineri ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, apreciind că momentul cel mai probabil în care Moscova ar putea să declanşeze o ofensivă la scară largă va fi la sfârşitul lunii ianuarie.

„Serviciul nostru de informaţii (al armatei/GUR) analizează toate scenariile, inclusiv cele mai nefavorabile, apreciind că există probabilitatea unei escaladări la scară largă din partea Rusiei”, a afirmat Reznikov, invitat la raport în Rada Supremă (parlamentul unicameral) în cadrul „Orei guvernului”.

El a menţionat că – potrivit informaţiilor de care dispune – „momentul cel mai probabil când se va ajunge la finalizarea pregătirilor pentru escaladare este sfârşitul lunii ianuarie”.

„Vreau să subliniez că escaladarea este un scenariu posibil, dar nu obligatoriu, iar sarcina noastră este să-l prevenim. Cu cât lucrăm mai bine, singuri şi cu partenerii, cu atât riscul escaladării se va diminua”, a afirmat ministrul ucrainean al apărării, citat de Ukrinform.

Trebuie să facem în aşa fel încât preţul escaladării să fie inacceptabil pentru agresor, a adăugat el, subliniind că Ucraina este „mult mai interesată de scenariul politic şi diplomatic de soluţionare a conflictului” din Donbas, unde Rusia susţine separatiştii proruşi care luptă împotriva forţelor guvernamentale ucrainene din 2014.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata