Europarlamentara Ramona Strugariu a cerut mai mult curaj din partea liderilor europeni, când vine vorba de perspectivele de aderare ale Moldovei la UE

0 210

Aflată sub radarul atenției Moscovei, concentrat acum pe Ucraina, R. Moldova poate profita să se integreze și mai mult „sectorial” cu Uniunea Europeană, desprinzându-se de restul țărilor din Parteneriatul Estic, crede europarlamentara Ramona Stugariu (Renew Europe).

Într-un interviu cu Europa Liberă, Strugariu – vicepreședinta Comisiei parlamentare de asociere UE – R. Moldova -, a cerut mai mult curaj din partea liderilor europeni, când vine vorba de perspectivele de aderare ale Moldovei la UE.

Uniunea Europeană trebuie să ofere o perspectivă clară de aderare Republicii Moldova, UE are nevoie de pro-europenismul ei, atunci când există o dorință şi voință politică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a mai spus europarlamentara din România, în interviul cu Europa Liberă.

„R.Moldova se află în cel mai bun context istoric pe care l-a avut până acum”, a mai declarat europarlamentara din România, motiv pentru care reformele „nepopulare” ar trebui făcute la început de mandate, reforme „benefice pe termen mediu și lung”. Guvernul actual are „spațiu să gândească strategic”, având sprijinul unei majorități parlamentare solide și încrederea structurilor europene, a declarat europarlamentara pentru Europa Liberă.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata